مقالات

کمربند طبی

کمربند طبی

کمربند طبی می‌تواند یک عنصر مؤثر از برنامه درمانی جامع برای برخی از بیماری‌های ستون فقرات باشد. همچنین بریس طبی پشتیبان مناسبی برای ستون فقرات در حین بهبودی پس از انجام عمل جراحی کمر محسوب می‌شود.

کمربند طبی چیست؟

 وسیله‌ای است که فرد می‌تواند از آن برای حمایت کمر خود استفاده کند. برخی افراد بر این باورند که این وسیله می‌تواند در کاهش کمردرد، جلوگیری از صدمات، پیشرفت روند بهبودی و بهبود وضعیت صحیح قرارگیری بدن و تراز ستون فقرات کمک کند.

 دارای نوارهای الاستیک فشرده‌کننده و پلاستیک یا فلزات سخت و یا ترکیبی از هر دو است. این کمربندها به صورت طرح‌های سفارشی یا پیش‌ساخته عرضه می‌شوند. انواع پیش‌ساخته یا آماده مصرف به راحتی در دسترس هستند و نیازی به فیت کردن و قالب‌گیری ندارند.

اهداف و مکانیسم‌های کمربند طبی برای تسکین درد

انواع کمربند ها جهت اهداف زیر تجویز می‌شوند:

  • کاهش تنش عضلانی و درد پایین کمر
  • بهبود وضعیت قرارگیری بدن جهت توزیع مجدد وزن در ستون فقرات
  • فراهم نمودن محیط درمانی مناسب برای ساختارهای ستون فقرات
  • افزایش عملکرد در طول فعالیت روزانه

اهداف فوق از طریق مکانیسم‌های اساسی در هنگام استفاده به دست می‌آیند. مکانیسم‌های تسکین درد بر اساس طراحی تا حدودی متفاوت هستند، اما به طور کلی  دارای فواید زیر میباشند

حمایت از ستون فقرات. بریس طبی هنگام ناپایداری پایین کمر به دلیل آسیب‌دیدگی یا ضعیف شدن ساختارهای ستون فقرات در ثبات آن نقش دارد. با نگه داشتن تنه در یک وضعیت ایمن و حمایت از آن، این وسیله می‌تواند با فراهم نمودن محیط درمانیِ مناسبِ آسیب فعلی و جلوگیری از آسیب‌های اضافی به بهبود کمک کند.

  • کاهش فشار بر ساختارهای ستون فقرات. که می‌تواند به تخلیه بخشی از وزنی که معمولاً روی کمر فشار وارد می‌سازد کمک کند. در این فرآیند فشار روی مفاصل، دیسک‌ها و عضلات ستون فقرات کاهش می‌یابد. با کاهش فشار وارد شده بر ستون فقرات، همچنین قادر است تنش دردناک عضلانی که یک واکنش محافظتی رایج پس از آسیب است را کاهش دهد.
  • کاهش دامنه حرکتی در طول روند بهبودی. کمربند طبی برای جلوگیری یا محدود کردن حرکات دردناک مانند پیچش ستون فقرات یا خم شدن به جلو، عقب یا پهلو استفاده می‌شود. محدود کردن حرکات و وضعیت‌های دردناک نیز می‌تواند به بهبود آگاهی از موقعیت بدن (حس عمقی) کمک کند. این روند به فرد اجازه می‌دهد تا به طور آگاهانه وضعیت بدن را برای بهبود سلامت کمر خود تغییر دهد.

انواع کمربند طبی

 از نظر مواد سازنده متفاوت هستند. مواد سازنده در رفع طیفی از انواع کمردرد شامل رگ به رگ شدن شدید عضلات تا بهبودی پس از عمل نقش دارند. اکثر بریس‌های طبی از مواد مشابه ساخته شده‌اند، اما از نظر سختی و کنترل وضعیتی متفاوت هستند.

کمربندهای طبی انعطاف‌پذیر

از مواد نرمی مانند مخلوط کتان ساخته شده‌اند.

این بریس‌ها در اشکال کرست، کمربند کمری و ساکروایلیاک موجود هستند.

چه مواردی را باید هنگام استفاده از بریس طبی در نظر گرفت

توصیه می‌شود قبل از استفاده با پزشک مشاوره نمائید. ارزیابی پزشک به تعیین سودمندی کمربند طبی و همچنین نوع کمربند طبی مورد نیاز و نحوه استفاده از آن کمک می‌کند.

تحت چه شرایطی می‌توان از کمربند طبی استفاده کرد؟

بهبودی پس از عمل

 پس از انجام عمل جراحی ستون فقرات با هدف کاهش فشار روی ستون فقرات، افزودن ثبات و محدود کردن حرکات و حرکات اجسام خرد برای ایجاد یک محیط درمانی مناسب تجویز می‌شود.

مهره رانش باریکه‌ای

در زمان ابتلا به مهره رانش باریکه‌ای استفاده از یک بریس طبی سخت میزان لغزش مهره‌ها را به حداقل می‌رساند و به طور قابل توجهی توانایی راه رفتن و سطح درد را بهبود می‌بخشد.

آرتروز

ناپایداری و حرکت دردناک اجسام خرد ناشی از آرتروز ستون فقرات را می‌توان با استفاده از کمربند طبی سخت یا نیمه سخت کاهش داد. علاوه بر این، کمربند طبی می‌تواند فشار روی مفاصل فاست آسیب‌دیده و درد را کاهش دهد و انجام حرکات روزمره مانند تغییر از حالت نشسته به ایستاده یا بالعکس را آسان‌تر کند.

نحوه استفاده صحیح از کمربند طبی

باید همراه با دستورالعمل استفاده و نگهداری توصیه شده توسط پزشک، سازنده کمربند طبی یا هر دو باشد. این دستورالعمل‌ها ممکن است شامل اطلاعاتی در مورد فیت کردن، پوشیدن و درآوردن و تمیز کردن و مراقبت از آن باشند.

چه افرادی به کمربند طبی نیاز دارند؟

اکثر افراد نیازی به پوشیدن کمربند طبی نخواهند داشت و تنها در صورت تجویز پزشک باید از آن استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *